gov.gr

Ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 15/05/2023, πραγματοποιήθηκε αποστολή ενημερωτικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους προμηθευτές του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», αναφορικά με την 1η καταβολή της αποζημίωσής τους από το Πρόγραμμα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 10286/12-05-2023 Απόφαση της ΚτΠ Μ.Α.Ε..

Οι προμηθευτές, χρειάζεται να δημιουργήσουν λογαριασμό και να αναρτήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα “Μητρώο νομιμοποιητικών εγγράφων της ΚτΠ Μ.Α.Ε”, βάσει των οδηγιών που εστάλησαν.

Για τους προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ισχύουν τα εξής:

  • Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, έχουν υποχρέωση να στείλουν όσοι έχουν πληρωτέο ποσό, βάσει της σχετικής απόφασης, μεγαλύτερο των 1.500,00€. Το έγγραφο αυτό χορηγείται για «ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΠΛΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)».
  • Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, έχουν υποχρέωση να στείλουν όσοι έχουν πληρωτέο ποσό, βάσει της σχετικής απόφασης, μεγαλύτερο των 3.000,00€. Το έγγραφο αυτό χορηγείται για «Για την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγικών επιτοκίων ( άρθρα 39 παρ. 7 του Ν. 2065/92 και 59 Ν. 2676/99)…».

Τέλος, σας πληροφορούμε ότι η σχετική Απόφαση για την επικύρωση Καταλόγου των προς εξόφληση κουπονιών και καταβολή αντίστοιχων ποσών στους προμηθευτές, καθώς και κάθε επόμενη που πρόκειται να εκδοθεί στη συνέχεια του Προγράμματος, μπορείτε να τις αναζητήσετε στα Έγγραφα του Προγράμματος.

gov.grΨηφιακός ΜετασχηματισμόςGreece 2.0